טופו באטר מסאללה עם נאן שום ונענע

חולה על אוכל הודי! התבלינים, הריחות והטעמים המטורפים שאפשר להפיק מחומרי

גלם כל כך פשוטים פשוט עושים לי אתזה! הגרסא שלי למנה מטורפת שמתאימה בול לחורף הזה שהגיע פתאום, מודיע לכם מראש שהרוטב הזה ממכר ברמות קשות

מבחינתי יכול לשבת רק עם הנאן ולטבול ברוטב עד שנגמר

יאללה בואו נתחיל לבשל

חומרים לארבע מנות

חבילת טופו חתוך לקוביות

שתי עגבניות רכות קצוצות

בצל לבן קטן קצוץ

שש שיני שום קצוצות

אצבע ג'ינג'ר קצוצה

חופן אגוזי קשיו טבעיים

כפית אבקת צ'ילי הודית

כפית זרעי כוסברה טחונים

כפית גראם מסאללה

כפית זרעי חילבה

פחית קרם קוקוס 19% שומן

צרור נענע טרייה

צרור כוסברה טרייה

כוס וחצי קמח לבן

שמן זית מלח וסוכר

להכנת הטופו באטר מסאללה

במחבת רחבה או סיר רחב נתחיל עם חימום שמן זית בנדיבות ונכניס לתוך השמן את אבקת הצ'ילי, הגראהם מסאללה, אבקת הכוסברה והחילבה ונערבב טוב טוב לכמה דקות (שלב פתיחת התבלינים בשמן הוא קריטי מבחינת הטעם של המנה אז לא למהר בו)

לאחר פתיחת התבלינים בשמן נוסיף את העגבניות הקצוצות, הבצל והקשיו ונקרמל אותם בתבלינים לדקה בערך, נוסיף חצי כוס מים ונבשל את הכל חמש דקות על אש נמוכה

לאחר חמש דקות נעביר את הכל למעבד מזון ונטחן עד קבלת משחה כתומה וסמיכה ונניח בצד

ננקה מעט את המחבת , נוסיף עוד שמן זית והפעם נטגן את מחצית מכמות השום ואת כל כמות הגי'ינג'ר לדקה עד שתוכלו להריח אותם ואז נוסיף פנימה את המשחה שכבר הכנו, עוד חצי כוס מים, חצי מכמות קרם הקוקוס, מעט מלח וסוכר לאיזון הטעמים ואת הטופו החתוך, נערבב מעט ונבשל על אש נמוכה מאוד לרבע שעה

לאחר רבע שעה נכבה את האש ונמתין כמה דקות

 

 להגשה נפזר מעט קרם קוקוס בעזרת כפית מעל הכל ונוסיף כוסברה טרייה קצוצה

להכנת הנאן שום ונענע

לקערה גדולה נשפוך חצי מכמות קרם הקוקוס ובפחית של הקרם נמלא קמח פעם וחצי ונוסיף לקרם עם מעט מלח 

נערבב בעזרת היד את הכל עד קבלת בצק רך ונוח, ניצור כדור ונניח בקערה עם מגבת מעל לשעה 

לאחר שעה נוציא את הבצק למשטח עבודה וניצור ארבעה כדורים חדשים וגם אותם נכסה במגבת לחצי שעה

ניקח את מחצית כמות השום וצרור יפה של עלי נענע ונקצוץ הכל ביחד דק דק ונוסיף מעט מלח ושמן זית ונעביר לקערה קטנה בצד

לאחר חצי שעה נתחיל לפתוח את כדורי הבצק עם היד על משטח העבודה עד שיתקבל בצק בעובי של חצי ס"מ ועליו נמרח עם היד את השום עם הנענע ושמן הזית כך שיכסו את כל הבצק 

יש לחמם מחבת לחום גבוה, להניח את הבצק עליה ולחכות עד שיתקבלו בועות מלמעלה, רק אז ניתן להפוך לעוד דקה בערך ולהוציא מהמחבת לצלחת הגשה