באפלו קריספי בטטה דביקות וחריפות עם מטבל טחינה עמבה

חולה על מטוגן! זה האוכל הכי מנחם שיש ובתכלס כולנו אוהבים אותו, למרות שלא תמיד רוצים להודות בזה

לפני יומיים פתאום נזכרתי ברוטב באפלו הדביק והחריף הזה שמתמכרים אליו תוך שניה ואז בא לי הרעיון למתכון הזה, בזמן האחרון יש לי קטע עם בטטות, לדעתי הן מאוד ורסטיליות ולא מוערכות מספיק, אז הנה אני מחזיר להן את הכבוד שמגיע להן

אז מה צריך כדי להכין את המנה המטורפת הזו?

חומרי גלם ל8 יחידות:

שתי בטטות פרוסות לאורך בעובי של חצי ס"מ

קמח לבן 2 כפות

פפריקה מעושנת כפית

פירורי לחם כוס אחת

ממרח פלפלים מותססים קוריאני (גוג'יצ'אנג)

סירופ מייפל אמיתי

חרדל חלק

חומץ בלסמי

טבסקו צ'יפוטלה מעושן

שמן לטיגון

טחינה גולמית

עמבה

מים

מלח דק

אופן הכנה:

בשלב הראשון יש לסדר את פרוסות הבטטה על תבנית ולאפות על חום של 200 מעלות במשך 20 דקות ולהוציא לקירור

בשלב השני מכינים שלוש קערות, אחת עם פירורי הלחם, אחת לטמפורה ואחת עם רוטב הבאפלו

להכנת הטמפורה מערבבים את הקמח, הפפריקה המעושנת והמים ביחד לבלילה סמיכה ומניחים בצד

להכנת הרוטב יש לערבב את ממרח הפלפלים ביחד עם המייפל, הבלסמי, החרדל והטבסקו במטרפה עד שמתקבל רוטב מבריק ודביק

בנתיים מחממים סיר עם שמן ומתחילים לצפות את הבטטות קודם כל בטמפורה משני הצדדים ולאחר מכן בפירורי הלחם ומניחים הכל במגש כדי להתחיל לטגן

את הטיגון עושים כמו כמו שניצל,שני צדדים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג 

לאחר מכן מסדרים שוב בתבנית ובעזרת מברשת מספיגים את רוטב הבאפלו טוב טוב בבטטות משני הצדדים בנדיבות ומסדרים יפה בצלחת הגשה

שלב אחרון

מטבל טחינה ועמבה, מערבבים טחינה גולמית עם מים ומלח עד למרקם האהוב עליכם ולטחינה מוסיפים חצי כפית עמבה ומערבבים שוב

מומלץ מאוד לאכול את הבאפלו בטטות חמות חמות, לפזר בצל ירוק ולטבול בטחינה עמבה בכל ביס!

בתיאבון! 

1

2

3

4

5

6

7

8