עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס
אופן הכנה
נחמם תנור מראש על חום של 170 מעלות
בסיר קטן מחממים את החלב, את תמצית
הוניל ואת הסוכר
(לא לביא לרתיחה)
בקערה נשים את חמאת הבוטנים ונשפוך לאט לאט מהחלב החם תוך כדי טריפה עד שנקבל מרקם אחיד, נוסיף לאט לאט את הקמח ונמשיך לטרוף, נוסיף את אבקת האפייה ונערבב עוד קצת ונחכה כמה דקות עד שהבצק יתקרר מעט
נקצוץ עם סכין את השוקולד המריר ונוסיף אותו אל תוך הבצק ונערבב שוב,
על תבנית על נייר אפייה ניצור מבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ונסדר אותם ברווחים גדולים מספיק
העוגיות נכנסות לתנור לרבע שעה (הן ישטתחו בתוך התנור אל תדאגו)
ויוצאות לקירור של עוד עשר דקות לפחות לפני שאוכלים
מכינים איזה סיר של שוקו חם עם קינמון וטורפים הכל ביחד!
חומרים ל10 עוגיות
שלוש כפות חמאת בוטנים ללא סוכר
כוס חלב סויה ללא סוכר
שלוש כפות סוכר לבן
כוס קמח כוסמין
חצי חבילה שוקולד מריר
חצי שקית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל