top of page
קריספי שניצל בלחמניית שומשום מפנקת עם אי

קריספי שניצל בטטה

אופן הכנה

מתחילים בקילוף הבטטה ופורסים אותה לפרוסות עגולות בעובי ס"מ כל פרוסה, מסדרים על מגש אפייה, מפזרים מעט שמן ומלח ואופים בתנור בחום של 200 מעלות בערך 20 דקות עד שהבטטה מתרככת מעט ומוציאים לקירור

לאחר שהתקררה, מכינים שתי קערות, קערה אחת עם פירורי לחם והקערה השנייה עם הקמח והפפריקה המעושנת עם עוד מעט מלח, מערבבים את היבשים ומוסיפים ממי הסודה הקרים מעט כל פעם וטורפים עד קבלת טמפורה חלקה וסמיכה

מחממים שמן בסיר קטן או במחבת ומתחילים בציפוי הבטטה, טבילה בומפורה משני הצדדים ולאחר מכן טבילה בפירורי הלחם ומשם לטיגון של 2 דקות בשמן החם

מוציאים לכלי עם נייר לספיגת השמן הנותר ופשוט לזלול או בלחמנייה עם איולי ומלא ירקות או עם פירה קרמי וטעים

בתיאבון

חומרים ל6 מנות

בטטה גדולה במשקל 1.5 ק"ג

חצי כוס פירורי לחם

קמח לבן 2 כפות

פפריקה מעושנת כפית

חצי כפית מלח

חצי כוס סודה או מים קרים

שמן לטיגון

bottom of page