top of page
שקשוקה.jpg

שקשוקת עדשים כתומות

אופן הכנה

מחממים מחבת עם שמן זית ואליו מוסיפים את השום והפלפל החריף הירוק ומטגנים עד שמריחים את השום, מוסיפים את העגבניות ועוד חצי כוס מים ומתחילים לבשל, מוסיפים את הפפריקה המעושנת, מלח , סוכר ואת הצ'ילי דה ארבול ומנמיכים את האש

בקערה קטנה מערבבים את קמח העדשים, שמרי הבירה ואת הכורכום בעזרת מטרפה, מוסיפים חצי כפית מלח ומים לאט לאט תוך כדי טריפה עד קבלת בלילה סמיכה ומלאה בועות אוויר, את הבלילה יוצקים בעזרת כף או מצקת על גבי הרוטב המבעבע ומכסים עם מכסה לשלוש דקות ומכבים את האש

מכינים טחינה עם לימון טרי, מלח ומים ויוצקים בעזרת כפית מעל השקשוקה, מפזרים כוסברה טרייה וזעתר מעל הטחינה

מומלץ לאכול עם כף ישר מהמחבת!

בתיאבון!

חומרים לשקשוקה זוגית

פחית עגבניות שלמות במיץ

שלוש שיני שום פרוסות

חצי פלפל ירוק חריף פרוס

פפריקה מעושנת כפית

מלח כפית

סוכר כפית

צ'ילי דה ארבול (או כל פלפל חריף מיובש-לא חובה)

קמח עדשים כתומות שתי כפות גדולות

שמרי בירה כף

כורכום טחון חצי כפית

מים בטמפ' חדר

טחינה גולמית

כוסברה קצוצה

לימון טרי

זעתר

bottom of page