קציצות בטטה עם נענע ושמיר בחלב קוקוס
אופן הכנה
את הבטטות חוצים לשניים ומניחים על תבנית, את הבצל קוצצים לרצועות גסות ומניחים באותה תבנית אבל בנפרד, מזלפים מעל כל שמן זית ומלח ומכניסים לתנור חם על 180 מעלות עד לריכוך כמעט מלא של הבטטות, הבצלים יתרככו לפני ואפשר להוציא כאשר רכים
באותו זמן, בסיר קטן מבשלים את העדשים במים עד לריכוך, מסננים ומחכים שיתקררו
אחר שהבטטות התרככו מוציאים ונותנים להן להתקרר כמו שצריך ומורידים את הקליפה, מעבירים אותן עם הבצלים ועם העדשים לקערה ועם מזלג או מועך פירה מועכים הכל לתערובת גסה, קוצצים פנימה את העשבים ומוסיפים עוד מלח ואת התבלינים ומערבבים שוב, טועמים שטעים, יוצרים קציצות ומעבירים חצי שעה למקרר להתייצבות
אחרי שעברה חצי שעה,מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומתחילים "לסגור" את הקציצות מכל הכיוונים עד להשחמה ומוציאים
מנקים את המחבת ושופכים פנימה את קרם הקוקוס ומעט מלח ונותנים לו לרתוח, כשרותח מחזירים את הקציצות פנימה ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה
בתיאבון!
חומרים ל20 קציצות
שלוש בטטות בינוניות
בצל לבן
חצי כוס עדשים ירוקות
כפית אבקת קארי
מלח
כפית קינמון
צרור נענע
צרור שמיר
פחית קרם קוקוס 19% שומן
שמן זית