קציצות חומוס וסלק ברוטב קארי צהוב, למונגראס וחלב קוקוס

אופן הכנה

מסננים את החומוס מהמים ומעבירים למעבד מזון ביחד עם הסלק חתוך לקוביות וצרור  כוסברה קצוץ וטוחנים עד למרקם גרגרי וכמעט חלק, מוסיפים כפית מלח וכפית כמון וטוחנים עוד מעט ,מעבירים לקערה ויוצרים קציצות שטוחות ומעבירים למקרר לחצי שעה

מחממים מחבת עם מעט שמן זית ו"סוגרים" את הקציצות משני הצדדים ומוציאים

באותה מחבת לאחר נקיון, מחממים מעט שמן זית ומוסיפים אליו לפי הסדר, בצל לבן קצוץ לריכוך, לאחר מכן צ'ילי שום גינג'ר ולמונגראס קצוץ דק דק (רק מהחלק הלבן בשורש) ופותחים טעמים

לאחר מכן מוסיפים כפית אבקת קארי צהוב, חצי כפית מלח ואת קרם הקוקוס ומבשלים כמה דקות כדי שהטעמים יתחברו, לאחר מכן מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים עוד רבע שעה בתוך הרוטב עד ומכבים את האש

בתיאבון!

 

חומרים ל20 קציצות

 ​​

חצי קילו גרגרי חומוס מושרים במים קרים לילה שלם

סלק שלם מבושל

צרור כוסברה

כפית כמון

כפית קארי צהוב

שורש למונגראס

בצל לבן שלם

צילי אדום חריף

שתי שיני שום

פרוסת ג'ינג'ר

פחית קרם קוקוס

שמן זית