גלידת תירס מקסיקנית עם אוכמניות וטחין

אופן הכנה:

 

את גרעיני התירס שמים בסיר עם השמנת ושתי כפות סוכר ומביאים לרתיחה עדינה למשך 20 דקות כדי לחבר בין הטעמים, לאחר 20 דקות ולהעביר הכל למעבד מזון איכותי ולטחון הכל לקרם אחיד ולהעביר שלה במסננת כדי לוודא שאין גרעינים שלמים, מעבירים למד ליטר או כלי מזיגה נוח ויוצקים את הקרם אל תוך מתקן הארטיקים, שמים בתוך כל תא עם קרם, מקל עץ ומכניסים למקפיא ללילה

 

לגלייז אוכמניות נניח את האוכמניות הקפואות עם שתי כפות סוכר או מייפל ורבע כוס מים בסיר קטן ונביא גם כן לרתיחה עדינה לכמה דקות, נעביר לכלי צר וגבוה ונטחן למחית חלקה ונעביר למקרר

 

 

לאחר לילה נשלוף בעדינות את הארטיקים מהמתקן ונטבול כל אחד מהם בגלייז ונחזיר שוב למקפיא במהירות ( את תהליך הטבילה בגלייז עושים פעמיים כדי לקבל ציפוי עבה וכיפי)

 

הצעת הגשה של הגלידה, על מגש עם מלא קרח כתוש ופלחים של ליים

חומרים לגלידה:

 

שני קלחי תירס צהוב מתוק, גרעינים מגורדים מהקלח

 

כוס שמנת סויה של אלפרו 14% שומן

 

שתי כפות סוכר לבן או שתי כפות סירופ מייפל

 

מקלות לארטיקים+ מתקן להכנת ארטיקים

 

לגלייז אוכמניות:

 

חצי כוס אוכמניות קפואות

שתי כפות סוכר או סירופ מייפל