סמוסות הודיות עם צ'אטני נענע ותמרינדי חריף

חולה על אוכל הודי! בעיקר על כזה שהוא גם מטוגן, גם אוכלים אותו עם הידיים וגם יש צ'אטני נדיר לטבול בו כמה שרוצים

בזמן האחרון יש לי קטע עם המטבח הזה, לא יודע למה אבל משהו בכל התבלינים האלה גורם לי לרצות כל בוקר לפתוח את המגירה, ולהוציא את כולם ולהכין משהו מטורף!

אם אתם גם כאלה שאוהבים לאכול עם הידיים, זה המתכון בשבילכם!

אופן הכנה

להכנת הבצק נעררב את כל היבשים יחד, נוסיף את השמן ונערבב שוב, נוסיף את המים לאט לאט ונערבב עד שנקבל בצק קשיח, נכסה במגבת ונניח בתוך קערה לשעה

בזמן הזה נכין את המילוי

אחרי שבישלנו את הבטטות ואת הבצלים עם השום והג'ינג'ר, נחמם מחבת עם שמן זית ואליה נכניס בזהירות את כל התבלינים ונערבב אותם כמה דקות על חום נמוך כדי להוציא מהם את הטעמים שלהם, לאחר מכן נוסיף את הבטטות עם הבצלים, השום והג'ינג'ר אל תוך המחבת עם התבלינים ונכבה את האש, נערבב הכל יחד תוך כדי מעיכה קלה על מת לקבל מסה אחידה למילוי ונניח בצד לקירור

בחזרה לבצק

נחלק את הבצק לתשעה כדורים ונכסה שוב לרבע שעה, לאחר מכן ניקח כל כדור ובעזרת מארוך נפתח אותו לעיגול שטוח ונחצה לשניים

נקח חצי עיגול ואת הקצוות נניח אחד מעל השני ונהדק עם היד כדי ליצור חרוט (ראו בתמונות למטה), שימו לב שאין חורים והקצוות מהודקים אחד לשני חזק, כעת ניקח חצי כפית מילוי ונניח בתוך הכיס שיצרנו, נמרח את השוליים של הבצק במעט מים ונתחיל לסגור את החלק העליון מהאמצע אל הצדדים ונניח בצלחת

אחרי שהכנו את כולם, נחמם סיר עם שמן ובזמן הזה נכין את הצ'אטני

במעבד מזון נשים את כל המרכיבים ביחד עם רבע כוס מים ונטחן הכל למחית חלקה עד כמה שניתן ונעביר לכלי הגשה

כשהשמן חם, נטגן כל פעם ארבע יחידות כדי לא להוריד את הטמפרטורה של השמן ונוכל לקבל צבע שחום ופריכות מטורפת, נוציא לצלחת עם נייר סופג ומשם לצלחת ההגשה עם הצ'אטני החריף, נקצוץ כוסברה טרייה ונפזר מעל הכל

חומרים ל18 יחידות

לבצק

כוס וחצי קמח לבן

כף שמן צמחי

רבע כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

רבע כוס מים

רבע כפית זרעי כמון (לא חובה)

חצי ליטר שמן לטיגון הסמוסות

למילוי

שתי בטטות בינוניות מקולפות, חתוכות לקוביות ומבושלות עד ריכוך במים ומסוננות

חצי בצל פרוס, 4 שיני שום קצוצות, אצבע ג'ינג'ר קצוצה- מקורמלים ביחד בשמן זית

רבע כפית אבקת צ'ילי הודית

רבע כפית כוסברה טחונה

רבע כפית אבקת קארי

רבע כפית גראם מסאללה

רבע כפית זרעי חרדל שחור 

חצי כפית מלח

לצ'אטני

שתי עגבניות רכות קצוצות

חצי צרור כוסברה

חצי צרור נענע

שתי שיני שום

חצי אצבע ג'ינג'ר

כף ממרח תמרינדי או רכז רימונים

חצי צ'ילי ירוק קצוץ

כפית מלח