top of page
17932591342522176.jpg
17900349661907411.jpg

צ'ילי מקסיקני חריף מעושן

סלסה פיקו דה גאיו

 

חומרים:


*2 עגבניות רכות חתוכות לקוביות קטנות
*חצי בצל סגול קצוץ דק
*חצי פלפל אדום או ירוק חריפים קצוצים דק
*מיץ מלימון אחד וליים אחד
*רבע צרור כוסברה קצוצה
*כפית וחצי מלח

 


אופן הכנה:


את כל המרכיבים נניח בקערה ונערבב טוב טוב ( את הסלסה נכין לפחות חצי שעה לפני הגשה)


הרכבת המנה:


בצלחת רחבה נפזר שקית נאצ'וס תירס לבחירתכם על פני כל הצלחת, מעל הנאצ'וס נמזוג מהצ'ילי הלוהט ומעל הכל נטפטף מהסלסה פיקו דה גאיו 

מתכון לצ'ילי מקסיקני חריף מעושן:
 

חומרים:


*חבילת טחון מן הצומח מיטלס פארם תנובה
*שימורים עגבניות שלמות במיץ
*שעועית שחורה בשימורים
*בצל לבן שלם קצוץ דק
*4 שיני שום קצוצות דק
*3 פלפלים מסוג צ'יפוטלה קצוצים דק
*שתי כפיות פפריקה מעושנת מתוקה
*שתי כפיות כמון טחון
*2 כפיות סוכר
*2.5 כפיות מלח דק
כוס מים
3 כפות שמן זית

 


אופן הכנה:

נחמם מחבת רחבה ואליה ניצוק את שמן הזית, אליו נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן עד השחמה קלה, נוסיף את שיני השום ונטגן עוד דקה, נוסיף 400 גרם טחון מהצומח מיטלס פארם ונשחים את הטחון על אש גבוהה במשך שתי דקות

נוסיף את הפפריקה והכמון ונערבב שוב, אל התערובת נוסיף את העגבניות בשימורים, השעועית, המלח והסוכר ואת המים, נערבב טוב , נביא לרתיחה וננמיך את אש לבישול של חצי שעה

bottom of page