פיצה מקסיקנית על מחבת
אופן הכנה:
להכנת הבצק נניח בקערה את הקמח, השמרים הסוכר והמלח ונערבב מעט, נתחיל להוסיף מים חמימים תוך כדי ערבוב עד שיתקבל בצק נוח לעבודה( לא רטוב מדי ולא יבש מדי)
נוציא את הבצק אל משטח מקומח ונתחיל ללוש במשך כמה דקות את שנקבל בצק חלק , ניצור ממנו כדור ונחזיר לקערה משומנת קלות בתחתית, נכסה במגבת ונחכה בערך שעה כדי שיכפיל את נפחו
בזמן הזה נכין את הרוטב:
בבלנדר או בעזרת בלנדר מוט נטחן את העגבניות עם כפית סוכר, חצי כפית מלח, 6 עלי בזיליקום ופלפל הצ'יפוטלה המעושן לרוטב חלק וטעים
שעועית אדומה חצי קופסה, נסנן מהנוזלים ונקפיץ במעט שמן זית ורבע כפית מלח עד להבה גבוהה עד שהשעועית "מתפוצצת" ונעביר לקערה לקירור
להכנת השמנת החמוצה:
בקערה קטנה נרעבב חצי קופסת ממרח סויה עם רבע כפית מלח ומיץ מלימון שלם למרקם אחיד ונעביר לבקבוק לחיץ (אם יש לכם, אם לא גם בסדר)
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו נעביר אותו למשטח העבודה ונתחיל לחמם מחבת רחבה עם חום בינוני ונחמם תנור על חום של 220°
את הבצק נתחיל לפתוח בצורת עיגול בעזרת הידיים לגודל המחבת, למחבת נוסיף מעט שמן זית ונעביר את הבצק אל המחבת החמה
נתחיל בהרכבת הפיצה- נמרח מהרוטב בנדיבות, מעל הרוטב נפזר פתיתים בסגנון גאודה, את רצועות הפלפלים, השעועית האדומה והבצל הסגול ונעביר את כל המחבת מיד אל התנור ל15 דקות עד שיתקבלו שוליים קריספיים ושחומים
נוציא את המחבת מהתנור ונעביר את הפיצה אל צלחת או קרש הגשה, נזלף על כל הפיצה מהשמנת החמוצה שהכנו ומעל הכל נפזר כוסברה טרייה קצוצה
מומלץ לטבול את הפיצה ברוטב העגבניות שהכנו ונשאר
חומרים-
פחית שימורים עגבניות שלמות במיץ
פתיתים בסגנון גאודה תנובה אלטרנטיב
ממרח סויה תנובה אלטרנטיב
250 גרם קמח לבן
כפית שמרים יבשים
מלח
סוכר
שעועית אדומה מסוננת ממי הבישול
חצי גמבה אדומה חתוכה לרצועות
חצי גמבה ירוקה חתוכה לרצועות
חצי בצל סגול פרוס לטבעות דקות
פלפל צ'יפוטלה מעושן אחד ( אם אין, אפשר להשתמש בכל רוטב חריף שיש לכם בבית)
בזיליקום טרי
כוסברה טרייה
מיץ מלימון אחד
מים חמימים